Samsung Global Blogger

Tekerj az álmokért

2012.08.11. 00:26 Samsung Global Blogger

Monoki Kálmán (London, 2012. 08. 10.)

Chen Guanming egy őszi délutánon gondolt egy merészet és triciklire pattant. Búcsúcsókot nyomott a családtagok homlokára, elköszönt a szomszédoktól, megsimogatta kutyáját és elindult. Pekingből Londonba. 2008-at írtunk. Az 57 éves kínai farmer az egyik olimpiai játékok helyszínről átkerekezett a másikra.

bicikli

Tekert hóban és tekert rekkenő hőségben. Tekert Iránban és Afganisztánban. Tekert hegyek között, völgyek között, békében és háborúban…

14 ezer kilométert tett meg „röpke” négy év alatt, majd letámasztotta járművét London utcáin. Tette bejárta a világot, emlegették Angolától Venezueláig. Chen tekert és tekert, az emberek pedig megnézték őt. A járművét, a hosszú ősz szakállát, a triciklin gondosan elhelyezett olimpiai karikákat. A tapasztalt farmer célja ugyanis nem volt más, mint hogy a világ minden tájára elvigye az olimpiai mozgalom jelképét. Elmondása szerint mindig kell ugyanis valaki, aki megragadja a pillanatot és kiáll egy nemes ügyért. Ő az olimpiai eszmét hordozta országokon át és a világbékéért emelte fel a szavát, illetve pedálját.

Londoni érkezésekor csak ennyit mondott: - Remélem a világnak megmutattam, hogyan kell harcolni és küzdeni és mindenki átadja magát az olimpiának.

Triciklije ma London belvárosában áll. A turisták egyik kedvenc emlékhelye. A szokatlan jármű ugyanis rozsdás küllőivel, kopott ülésével az emberi erő és kitartás szimbóluma…

Így küzd egy ember az álmaiért, és így ad erőt millióknak saját álmaik megvalósításáért…Ma is tanultunk valamit.

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása