Samsung Global Blogger

Európa élmezőnyében végzett a magyar Angry Birds válogatott

2012.12.14. 15:22 Samsung Global Blogger

(London, Egyesült Királyság, 2012. december 13. A helyszínről tudósít Gyémánt Balázs)

Drámai és szoros küzdelemben ragyogóan helytállt a magyar válogatott Londonban a Samsung SMART TV Angry Birds Európa bajnokságon. 

P1480040.JPG

A háromfős magyar csapat zöld malacokat lövöldözve és aranytojásokat kutatva járta be az angol főváros ikonikus helyeit. A Picadilly Circus, a Tower-híd, a British Múzeum, a Royal Albert Hall és a London Eye óriáskereke biztosította a hátteret a 19 európai nemzeti válogatott összecsapásának.  Az egyes helyszíneken a csapatok a Samsung mozgásvezérelt okos televízióin játszották a világsláger Angry Birds animációs játékot. Ebben, a dühös madarakat egy csúzlival kell kilőni úgy, hogy azok minél nagyobb kárt okozzanak, lerombolják az építményeket és kipukkasszák a zöld malacokat. A TV készülék előtt állva kézmozdulatokkal kell vezérelni a játékot, amelyhez a koncentráció, technika és némi állóképesség is szükséges.      

P1480187.JPG

A magyar madárcsapat rekorderedményeket állított fel a döntő előtti napon londoni szállásuk gyakorló termében. A csapatkapitány Schubert Gyöngyi Csilla az első megmérettetés előtt kézsérülést szenvedett a Tower-hídon, amely után a magyar csapat megingott. „Még szerencse, hogy nem a másik kezem sérült le, amivel gyakrabban lövöm a madarakat.” – mondta a csapatkapitány. A koreai Kulturális Központban egy technikailag félrecsúszott madár miatt hátrébb került a csapat a ranglistán. Az első helyszínek nem túl sikeres eredménye után a csapat gyorsan szárnyra kapott. Fábián László és Nagy Zoltán rekordot ért el a legnagyobb brit múzeumban felállított smart tévéken, és magasan kitűnt a többi helyszínen is. A koreai televízió az esélyesek közé tippelte a magyar válogatottat, még interjút is készítettek. 

P1480119.JPG

 A fehérmezes csapatok a londoni nyári Olimpiai Játékok helyszínén, egy bevásárlóközpontban várta az eredményhirdetés. Európa legjobbja a Samsung Angry Birds tornán a román csapat lett, akik fejenként ezer euró jutalmat kaptak. Őket a görögök és a szerbek követték.

P1480053.JPG

A magyar csapat a legjobb 10 között végzett. Dobogós eredményre számítottak, kicsit letörten, de egy fészeknyi plüssmadárral térnek haza. „Alig várom, hogy az új Samsung Smart tévémen gyakorolhassak és kijussak az Angry Birds világbajnokságra!” – mondta a csapat egyik tagja.  Erre még várni kell, a szervezők nem erősítették meg a világbajnokságról szóló híreszteléseket. A mozgalmas londoni nap az All Star játékkal zárult, ahol nemzetközi hírességekkel versenyeztek Európa legjobb madárcsúzlisai.

 

P1480127.JPGP1480184.JPGP1480112.JPGP1480123.JPG

 

 

Címkék

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása