Samsung Global Blogger

Az őrült spanyol és a Samsung globálbloggerkedés

2012.08.11. 00:34 Samsung Global Blogger

Jókuti András (London, 2012. 08. 10.)

A Samsung Global Blogger csapatok szétostásánál egy orosz hölggyel, és egy spanyol és egy német sráccal kerültünk egy csapatba. Miután óriási energiák ozgósítása során bejártuk az előző feladatnál a királyi parkokat, arra gondoltunk, hogy a mostani feladatnál kevésbé igyekszünk informatívak lenne, helyette inkább kicsit meglepőek.

20120808 122328

Ennek aztán meg is lett a következménye, a gyönyörű greenwich-i partszakaszon csodánkra jártak a turisták, és egy idő után a rendfenntartók is, akik nehezményezték, hogy a spanyol srác egy szál törölközővel a derekára kötve rohangál a nép között. Aztán hamar tisztáztuk, hogy van alatta azért egy gatya is, illetve nem szándékozik még ennél is jobban levetkőzni, így mosolyogva búcsúztak el tőlünk végül, további jó munkát kívánva. Ugyanúgy, ahogy ebben a városban mindenki kezeli az ügyfeleket, a helyi közlekedési társaság alkalmazottjaitól a stadionok biztonsági őrein keresztül a rendőrökig. Mindenki mindig udvarias és türelmes, nyoma sincs a stressznek vagy az agressziónak, akár a rendőrök is bevonhatók bármikor egy fotózkodásba akár úgy, hogy ők fotózzák a csapatot, akár úgy, hogy velük fotózkodik a csapat.

20120807 191251

Nem jártam még más Olimpián, de büszkék lehetnek magukra a szervezők és a rengeteg önkéntes, mindenhol jó a hangulat, még az előző esti focimeccsről hazafelé indulva másik 82 ezer szurkolóval is sikerült megőrizniük a rendet is, de ami még ennél is profibb, a jó hangulatot is. A Lovas rendőrök nem fenyegető rendfenntartókként viselkedtek, hanem mosolyogva és büszkén tűrték, ahogy a lovaikat megsimogatja pár ezer ember. Aki egyébként persze egymással is örömmel fotózkodtak, miután végignéztük, ki-ki vérmérséklete és nyelvtudása szerint bekapcsolódva – a mexikóiak önfeledt ünneplését a stadion előtt, megindult a kölcsönös fotózkodás, semlegesek nagy bajuszú, sombrerós mexikóaikkal, vagy éppen kimonós japánokkal, de akár a meccsen még ellenfélként pályára lépő két nemzetbeliek is egymással. Valahogy el kellett ütni az időt a Wembley-ből kifelé araszolva, ugyanis hiába a profi szervezés, azért a sok tízezer embert csak egyetlen egy metrómegállón keresztül kellett elfuvarozni a város felé.

Ami tökéletesen sikerült, mindannyian nagyon vigyáztunk, hogy be ne essünk a metrószerelvény és a peron közötti résbe (mind the gap!) és alig várjuk a következő küldetést!

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása