Samsung Global Blogger

Dühös madarak lepték el Londont!

2012.12.18. 01:54 Samsung Global Blogger

(2012. december 15, London. Szöveg, fotók: Gyémánt Balázs)

A Samsung kreatívjai nem tudnak a fenekükön ülni. Újabb őrületet találtak ki, hogy népszerűsítsék a koreai cég smart tévéit. Először is szerződést kötöttek azzal a finn Rovio céggel, amelyik okostelefonokra fejlesztette ki az évtized egyik legnépszerűbb játékát, az Angry Birds-t. A mobil applikáció bekerült a Samsung tévéibe is, ahol kézmozdulatokkal lehet irányítani a mérges tollasokat. Ha már lúd, legyen kövér - gondolták és nemzeti, majd Európa bajnokságot szerveztek, hogy megtalálják az öreg kontinens legjobb madárbőrbe bújt gyilkosait. Ez a virtuális madárinfluenza.

P1480055.JPG

A játékban egy csúzlival kell kilőni a különböző méretű és színű madarakat, úgy hogy azok eltalálják a zöld malacokat, lerombolják azok építményeit és közben aranytojásokat szerezzenek. Ehhez egy nagyon egyszerű, a Super Marios korszakot idéző, de HD animációs háttér dukál és irritáló gumizene. Ha kipukkad a röfi vagy a madarunk meghal, akkor szolid nyögéseket hallunk, amely a keletnémet, utószinkronos pornó filmekre emlékeztetheti a műfajra fogékony játékosokat.

P1480040.JPG

 

Tizenkilenc európai ország legjobbjai érkeztek az angol fővárosba, hogy egy egész napos Angry Birds kincsvadászaton vegyenek részt. London ikonikus helyeit kellett bejárni, az egyes nevezetességeknél a játékhoz kapcsolódó karaktereket kellett fotózni vagy a tévéken malacokat gyilkolni és minél több pontot gyűjteni. A magyar válogatott nagy reményekkel érkezett, ők kishazánk legjobb „engribördzösei”.

 

P1480073.JPG

Schubert Gyöngyi Csilla a csapatkapitány, barátjával, az informatikus Fábián Lászlóval csak egy tévét akart venni az egyik budapesti Media Markt-ban néhány hete, de ha már ott voltak, kipróbálták a készüléket. Olyan sikeresen játszottak mindketten, hogy bejutottak a nemzeti döntőbe, ahonnan egyenes út vezetett ez európai tornára. A csapat harmadik tagja, Nagy Zoltán érte el a legjobb eredményt az országban. Kapott is érte egy vadiúj smart tévét. Amikor nem virtuális csúzlival lövöldözik, metrót vezet. A Déli pályaudvar és Örs vezér tér között repíti a palimadarakat teljes állásban, de hangsúlyozta, hogy gyakorolni csak otthon szokott a telefonján. A metrózok így továbbra is nyugodtan utazhatnak.

P1470949.JPG

A nagy megmérettetés előtti napon a csapat a Chelsea stadion melletti hotelben készült fel. Rekordokat állítottak fel, így nagy magabiztossággal csaptak bele a megmérettetésbe. Még arra is volt idejük, hogy bejárják a focistadiont és megnézzék, hogy a „valódi” sportemberek milyen körülmények között készülnek fel egy meccsre.  „A focisták öltözőszekrénye egyedi szellőző és illatosító rendszerrel van felszerelve, ahol a játékosok döntik el, hogy tengeri hullám vagy óriásfenyő illatot permetezzen a gép a ruháikra.” – mondta a stadion idegenvezetője. Nem valószínű, hogy eljön majd az idő, amikor az animációs játékok legjobbjait is ilyen körülmények között kényeztetik, bár ha a Samsungon múlik, az Angry Birds világbajnokságon még ez is megtörténhet.

P1480008.JPG 

A koktél esten a cateringes cég a játékhoz illeszkedő ételkreációkat alkotott, a currytől elkezdve az ázsiai falatokon át a macaron desszertig minden a színes pufi madarakra volt hangolva. Már itt elkezdődött a megmérettetés, extra pontokat és kitömött plüssmadarakat lehetett szerezni, bár ennél sokkal izgalmasabb volt látni a különböző nemzetek lelkesedését. A nyugati országok játékosai inkább csak jól akarták magukat érezni. A németek voltak a legnagyobb parti arcok, az angolok egymás után itták az ingyen italokat, a spanyolok visszafogott őrjöngéssel boroztak. A kelet európai országok és a balkán gyermekei szolidan maguk között beszélgettek, fontolgatták az esélyeket, szakmáztak és fitymálták a többieket. Az önfeledt nemzetközi ismerkedés elmaradt, bár a szlovákiai magyar srác nagy örömmel ment oda a magyar csapathoz haverkodni.

P1480001.JPG

Másnap az angol reggeli után teli hassal indult neki Londonnak a magyar csapat. A buszt a román delegációval osztottuk meg.

P1470942.JPG

A Samsung SMART TV Angry Birds Európa Bajnokság helyszínei: 

 P1480628.JPG

Picadilly Circus

A világ legnagyobb cégeinek fényreklámjai találhatóak itt. A Coca Cola, McDonald’s és társaik mellett természetesen a Samsung is nagyon régóta villog a tér felett. A neoncsöveket lecserélték nagy felbontású megatévékre. „Keress valami Angry Birds-ös karaktert a téren!” – jött a feladat a magyar csapatot koordináló, Londonban élő Sipos Pannától. A csapat eszeveszett hajszába kezdett, míg valaki észre nem vette az óriástévén az egyik karaktert. Üdvrialgás! A bizonyítékfotó elkészült, jöhet a következő feladat.

P1480049.JPG

Tower Bridge

A város legnevezetesebb hídja nem maradhat ki egy városnézésből sem, így a Samsung is gondoskodott arról, hogy a hidat ne csak kívülről, de belülről is felfedezzük. Egy dagi piros madár mutatta az utat az egyik hídpillérbe, ahol a smart tévéken kellett játszani. Nemcsak az animációs játék madarai voltak dühösek, hanem a helyi húsvér szárnyasok is, akiket a híd lábánál, a Tower börtön szomszédságában egy sereg egyenruhás kisiskolás kergetett. Nem jó eredménnyel távoztunk a helyszínről. Elindult a harc az idővel és a londoni csúcsforgalommal.

 P1480052.JPG

Traffalgar Square

Nelson admirális szobra, a Nemzeti Galéria, az ország fenyőfája és megannyi szabadtéri buli és tüntetés helyszínén a feladat „egyszerű” volt: keresd meg az arany tojást! A fehér kabátos csapat a szélkakas minden irányába indult. Keresték a tojást a szökőkútban, a téren felállított Betlehemes díszletben, az angol királyok lovas szobrai alatt, sőt még a nyilvános wc-ben is. A tojás eltűnt. Egy biztonsági őrt kérdeztek meg félve, hogy nem látta-e az aranytojást, ő annyit mondott, hogy nemrég még itt sétált. A két lábon járó aranytojás végül feltűnt. A hideg miatt biztos beugrott a szomszédos kávézóba egy forró italért. Ölelkezés, pacsi és elkészült a közös fotó is. Futás tovább.

 P1480067.JPG

Koreai Kulturális Központ

Az intézmény koreai művészeknek ad otthon: kortárs festményeket és installációkat állítottak ki a Traffalgar tér mellett. Nem véletlenül érkezünk ide, hiszen a smart-tévéket gyártó Samsung is egy koreai vállalat. A plazmákon meglepő módon nem a Gangnam Style fut, hanem egy koreai fiúbanda klippje. Az egyik kiállító teremben már várnak a madarak. Újabb pontgyűjtés kezdődik. A velünk utazó román csapat tarol, mi közepesen teljesítünk. A buszban gyorsan megebédelünk és robogunk a következő fotópontig.

P1480093.JPG

London Eye

A világ legismertebb óriáskereke a Temze partjánál található, szemben a Big Ben-nel és a Parlamenttel.  A korzón karácsonyi vígasság van, előadók és művészek gyűjtenek néhány extra fontot a performanszukkal. A zöld malac a célpont, vele kell a következő fotót elkészíteni. Könnyű a dolgunk, mert az előző csapat, szintén fehér egyenruhában, már villog a sertéssel. Nincs idő körbenézni, két gyors fotó az óriáskerékről és futás vissza a buszba.

P1480103.JPG

British Museum

A múzeumok múzeumja. A belső terek impozánsak, a kiállítások világszínvonalúak. A gyarmatbirodalom kincsei találhatóak itt, de a felfedezésükre nincs idő. Az alagsorban újabb kézzel vezérelt csúzlizás kezdődik. A magyar srácok megkeresik a játszandó pályákat a telefonjukra letöltött Angry Birds applikáción. Taktikáznak, számolnak, mérnek, kilövési szögeken veszekednek. Végül a tévéken rekordot állítanak be. Ujjongás, megtört a jég, akár még nyerhetünk is. Megkapjuk a következő helyszínt tartalmazó borítékot, irány a Royal Albert Hall.

P1480127.JPG

Royal Albert Hall

Koncertek, színdarabok és a kultúrelit jellemző erre az intézményre, amely London egyik legelegánsabb negyedében található. Gyorsan kell itt végezni, mert ha nem érünk időben az utolsó helyszínre, akkor mindent elveszthetünk. A lelkesedés csak most jött meg igazán, a jól begyakorolt pályán remek pontszámokat érünk el. Jöhet egy kis pihenés, belevetjük magunkat az újabb csúcsforgalomba, irány az Olimpiai Park a város keleti részén.

P1480187.JPG

Westfield Stratford

A 2012-es nyári olimpiai játékok helyszíne hatalmas átalakuláson megy keresztül. Az olimpiai falu szobáit apartmanokká alakítják át, az olimpiai és az úszóstadion egy részét visszabontották. A futurisztikus Orbit kilátó még mindig hangsúlyos, de a színek, remények és hatalmas sikereknek már hűlt helye sincsen. 2014-re újra nyitják a parkot és a stadiont. Ahogy a britek már nyáron bebizonyították, biztos most is remek helyszínt varázsolnak majd ide.

P1480184.JPG

A Westfield bevásárlóközpontban zajlik az All Stars gála. Az egész napos madár fotóvadászat képeit bemutatjuk, megkapjuk értük a pontokat. Kihirdetik az eredményt: győzött a román csapat, dobogón Görögország és Szerbia. A magyarok a top tíz második felében lehetnek. A legeredményesebb játékosok helyi B kategóriás celebekkel, a „Happiness” című dalt éneklő, fiatal aranyhangú énekesnővel, Alexis Jordannel, egy helyi sportkommentátorral és az olimpiai ezüstérmes Louis Smith tornásszal (aki Berki Krisztiánnal azonos pontszámot kapott a tornán, de végül Berki nyerte az aranyat a szebb kivitelezésért) játszanak a színpadon. Mindannyian csúfosan kikapnak Európa legjobb madárcsúzlisaitól.

Az ezereurós fejenkénti fődíjat nem hozzuk el, de a csapat egy tucat aranytojást tojó madaras fotóval térhet haza. Ilyen szuvenírt kevesen szereznek Londonból.

P1480112.JPG

P1480120.JPG

 

P1480119.JPG

P1480123.JPG

P1480053.JPG

P1480096.JPG

P1480219.JPG

P1480203.JPG

 

P1480191.JPG 

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása