Samsung Global Blogger

(Le)Fel a kalappal London!

2012.08.03. 12:08 Samsung Global Blogger

Gyémánt Balázs (London, 2012. augusztus 1.)

Amíg Magyarországon nem nézik jó szemmel, hogy köztéri szobrokat dekorálnak ki, addig a szigetország fővárosának polgármestere híres kalapkészítőket kért fel, hogy London belvárosának ikonikus szobrait ünnepi díszbe öltöztessék a London 2012 Olimpia alatt.

P1410203

A Trafalgar téren található Lord Nelson kalapját az angol zászlóval és az olimpiai lánggal egészítette ki egy designer. Sylvia Fletcher London legnagyobb múlttal rendelkező kalapkészítő cégénél tervez, anno Nelson eredeti kalapját is ők készítették. Az 52 méteres magasságban található szobornál talán feltűnőbb Philip Treacy alkotása, amelyet Sir Henry Havelock-nak készített. Egy csillogó lemez díszeleg a mogorva szobor fején, amely jól mutatja az angolok kettősségét. Komorak, de imádnak élni. Az Olimpia komolyságát zseniálisan keverik a vidámsággal. Néhány zsörtölődő helyit leszámítva a város pezseg, lüktet, sőt úgy vibrál, mint a Galaxy S3 rezgőfunkciója (sicc).

P1410182

IV. György és lova is összeöltöztek a kiegészítőket tekintve: mindketten Stephen Jones arany koronáját viselik lógó fehér gyöngyszerű tojásokkal.

P1410217

A kalapok fontosak a britek életében, gondoljunk csak a lóversenyekre, az extravagáns fantázia-kreációkra vagy a Királynőre, akinek kalap gardróbja a Buckingham Palota egyik szárnyát foglalhatja el. Most London 20 ismert szobrát szarvazták fel, Churchilltől Shakespeare-ig mindenki visel valami vidámat. Boris Johnson, főpolgármester szerint „meg kell emelni a kalapunkat London előtt”, hiszen az angol kalapkészítők különleges stílusa és képzeletük szüleményei nemcsak a főváros hírét öregbítik, de a világ kifutóin is dominálnak. A kalapok még egy napig láthatóak Londonban, utána kalapács alá kerülnek egy jótékonysági árverésen.

P1410236

Kíváncsi vagyok mikor látjuk Kossuthot, Széchenyit vagy a több száz budapesti szobor egyikét új köntösben. Kalapkészítő tehetségekből akad nálunk is.

Update: Shakespeare nyuszi füles baseballsapkája az éjszaka leple alatt eltűnt a Leicester térről, a szervezők azt gyanítják, hogy nem egy galamb vitte el a designer kiegészítőt.

További infók és videók itt: http://www.graziadaily.co.uk/hatwalk

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása