Samsung Global Blogger

A wimbledoni rigó és társai

2012.07.31. 12:19 Samsung Global Blogger

Monoki Kálmán (London, 2012. 07. 30.)

Lábtartása tökéletes volt. Sétált kicsit a vonalon, majd elhagyta a hosszú fehér csíkot a wimbledoni pályán…Boldognak tűnt, sőt elégedettnek. Ezen a napon nem zavarta őt senki.Ő volt a pálya rigója, sőt, A RIGÓ.Szállt egy kicsit jobbra, majd egy kicsit balra, és ugrált, önfeledten. Ha valaki, hát ez a kétlábú tudta, milyen kivételes pillanat ugrálni a világ egyik legkényesebb gyepszőnyegén, a wimbledoni pályán.

Azon a gyepszőnyegen, ahol a galamb sem jár! Persze, hogy nem, hiszen melyik szárnyasnak lenne kedve a gyepet őrző sólymokkal találkozni? A hagyományok szerint évek óta a harcis madarak űzik el galambtársaikat innen, hogy azok véletlenül se rondíthassanak a gyepre…

A galambok eltűntek, megjöttek azonban a papagájok. Így hívják ugyanis az olimpia teniszcsillagait a konzervatív angolok. Ezekben a napokban ugyanis olyan dolog történik a legendás pályán, ami még soha…A versenyzők tarka felsőben, piros pólóban, zöld fejfedőben adogatnak a legendás pályán. Olyan ruhában, amit 1877 óta senki nem viselhetett ezen a gyepszőnyegen, itt ugyanis évtizedek óta a fehér szett a kötelező. Bocsánat, csak a fehér!

DSC 0406

Az olimpia azonban más, itt és most minden előfordulhat. Még az is, hogy az emberfia a Chelsea legendájába, Petr Cech kapusba botlik az egyik kerítés tövében… No igen, azt véletlenül sem állíthatják  a drukkerek, hogy az olimpia alatt a fű sem nő a legendás wimbledoni pályán.

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása