Samsung Global Blogger

A globális bloggerek

2012.07.30. 14:14 Samsung Global Blogger

Gyémánt Balázs (London, 2012. július 27.)

Közel harminc országból érkeztek bloggerek Londonba a London 2012 Olimpiára a Samsung Global Blogger projekt keretén belül. A feladatunk felfedezni Londont az olimpiai játékok alatt és arról írni, fényképezni és videót készíteni.

P1400195

A cikkeket mindenki a saját nyelvén írja, de a napi videókat kis csoportokban készítjük el angolul, úgy hogy az mind a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, mind a Samsung-nak elfogadható legyen. A szervezők sűrű programot állítottak össze, kevésbé maga az Olimpia, mint inkább az azt körüllengő hangulat megfogása a feladatunk. A csapatok által leforgatott és összevágott 30 másodperces videókat egy helyi produkciós cég minden nap egy webes epizódba foglalja. Versenyzünk, hogy a mi általunk készített videó kerüljön be az aznapi adásba.

 

A Samsung már 1998-ban, a Nagano Téli Olimpai Játékok során is bevont fiatal riportereket az olimpiai hangulatba, Vancouver-ben 2000-ben öt ország részvételével Samsung Mobile Explorer néven futott a program, a London 2012 Olimpián az újítás az országok bővítése és a videó készítés lett az újdonság. A nemzetközi oldalon megismerheted a többi bloggert is!

Érkezéskor mindenki kapott egy Samsung Galaxy S3 okostelefont. Ez lesz a segítségünkre a város felfedezésében.  Pillekönnyű és nagyon designos a készülék rengeteg okos funkcióval. A Galaxy S3-ról néhány nap múlva írok, addig próbálgatom még az applikációit.

Adott tehát egy feladat minden nap,például a Downing street 10. felfedezése, egy virágpiac bejárása, egy múzeum meglátogatása, egy londoni nevezetesség bemutatása kicsit másképp, szurkolók meginterjúvolása. Ezeknek valahogy mind az Olimpiához kell kapcsolódniuk. Kezünkben egy Galaxy S3, zsebünkben a londoni közlekedési bérlet és néhány font. Indulhatunk!

További képekért kattints a fotóra!
 P1400197


 

A blogról

London az Olimpiai Játékok idején. Tudj meg mindent a lüktető metropoliszról a Samsung Global Bloggerek tolmácsolásában.

süti beállítások módosítása